17
09
19
Wijn en spijs

Ratatouille en Emotion 1

Heerlijk bij de Emotion 1, een klassiek mediterrane ratatouille.

voor vier personen

Ingrediënten
Voor de saus
2 rode paprika’s
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, fijngewreven
5 rijpe tomaten in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel tijmblaadjes
enkele draadjes saffraan
1 eetlepel balsamicoazijn
zout en peper naar smaak

Voor de groenten
3 courgettes in plakjes gesneden
1 aubergine in plakjes gesneden
4 rijpe tomaten in plakjes gesneden
extra olijfolie naar smaak
zout en peper naar smaak

Methode
Verwarm de oven tot 230 °C, snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en leg ze met de snijkant naar beneden op een licht geoliede bakplaat. Rooster voor ongeveer 20 minuten en laat vervolgens buiten de oven afkoelen. Draai de oven terug naar 150 °C. Verhit ondertussen de olijfolie op een laag vuur, voeg de ui en knoflook toe en fruit ze glazig. Voeg de tomaten en de tijm toe en laat sudderen tot een dikke saus. Verwijder de schilletjes van de geroosterde paprika, snij in kleine blokjes en voeg samen met de saffraan toe aan de saus. Breng op smaak met balsamico-azijn, zout en peper en laat de saus nog even doorkoken. Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal en leg de gesneden groenten (courgette, aubergine, en tomaten in plakjes) er bovenop, met nog wat zout en peper. Dek goed af met aluminiumfolie en zet 1,5 uur in de oven tot de groenten zacht zijn. Verwijder de folie en bak nog 30 minuten totdat de bovenkant mooi lichtbruin is geworden en de saus is opgenomen door de groenten. Serveer de ratatouille lauw-warm met wat extra olijfolie, eventueel gegarneerd met basilicum, met een mooi stukje vlees en een groene salade.

0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop