19
03
21
Wijn en spijs

Spaanse bonenschotel met Nydia

We hebben de nieuwe oogst van de wijnen van Bodegas Xenysel binnen uit Jumilla, Spanje. Heerlijk bij deze wijnen, een simpele, eerlijke stoof met bonen en chorizo.voor vier personen

Ingrediënten
200 g chorizo, in plakjes gesneden, van het vel ontdaan
2 uien, in ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 blikken goede kwaliteit tomaten
1 blik cannellinibonen
1 grote hand vol bladpeterselie, grof gehakt
knapperig brood, om te serveren

Methode
Bak de chorizo in een grote, zware pan met deksel op middelhoog vuur, totdat de olie begint uit te lopen. Voeg de ui en knoflook toe en doe de deksel op de pan. Kook, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn. Voeg de tomaten en bonen toe, roer goed en dek af, laat 10 minuten sudderen. Voeg een beetje water toe als de stoofpot te dik is. Voeg de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Voorzichtig met het zout vanwege de chorizo! Serveer mooie, diepe borden met knapperig brood.

Tip: maak deze eenvoudige stoof wat luxer door wat zeeduivel toe te voegen!

[show_theme_switch_link]
0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop