01
12
17
Wijn en spijs

Pasta Carbonara met Pinot Grigio

Heerlijk bij de Pinot Grigio van Borgo Stajnbech; een klassieke spaghetti carbonara. Officieel met guanciale, gerookte varkenswang, maar het werkt even goed met pancetta of gerookte bacon. Maar, wat er zeker niet in hoort, is room!

Ingrediënten
400 gr. gedroogde spaghetti
150 gr. gerookte pancetta of guanciale, in kleine blokjes
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
3 grote scharreleieren, losgeklopt
50 gr. pecorino, fijngeraspt
versgemalen zwarte peper, naar smaak

Methode
Breng in een ruime pan water aan de kook in een grote pan en voeg wat zout toe. Kook de pasta al dente. Dit zal iets korter duren dan op het pak vermeld staat. Verwarm een ​​grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur, voeg de pancetta of guanciale toe en bak tot het mooi licht goudbruin is. Behoud het vet! Voeg de knoflook en peterselie toe en bak enkele seconden en haal dan de pan van het vuur. Giet de spaghetti goed af en voeg dit samen met wat kookvocht toe aan de pancetta, knoflook en peterselie in de pan. Roer vervolgens de losgeklopte eieren erdoor samen met de geraspte pecorino. De hitte van de spaghetti is voldoende om het ei gedeeltelijk te koken. Dit zorgt voor een romige saus (als de pan te warm is, wordt het roerei!). Breng royaal op smaak met zwarte peper en serveer met nog wat versgeraspte pecorino over de pasta.

[show_theme_switch_link]
0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop