14
09
18
Wijn en spijs

Bœuf à la gardiane

Bœuf à la Gardiane is een Provençaals gerecht, dat oorspronkelijk bereid werd met Châteauneuf du Pape. Wellicht een beetje extravagant. Gebruik echter een goede, stevige rode wijn voor de saus. Voor erbij kiezen we voor de Auro Rousso van Domaine Les Terrasses d’Eole.

voor vier personen

Ingrediënten
1,5 kg rundvlees voor langzame garing naar keuze (bijv. riblappen, sukade, schouder, hals), in blokjes gesneden
3 glazen stevige rode wijn (niet de Auro Rousso, dat is zonde!)
2 tenen knoflook, fijngewreven
1 bouquet garni van tijm, peterselie en laurier, samengebonden met een touwtje
een stukje sinaasappelschil, vers of gedroogd
150 gr zwarte olijven
50 gr boter
zout en peper

Methode
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bak het vlees daarna in een braadpan rondom bruin. Voeg de knoflook toe en vervolgens de rode wijn. Laat het ongeveer een halve minuut inkoken en breng op smaak met een beetje zout (de olijven zijn ook zout!) en peper. Voeg het bouquet garni en de sinaasappelschil toe en laat het vlees met de deksel op de pan ongeveer vier uur stoven op zeer laag vuur. Haal tien minuten voor het serveren het bouquet garni en de sinaasappel uit de pan en voeg de zwarte olijven toe aan het gerecht. Garneer het gerecht met een beetje verse, fijngehakte peterselie en serveer met een pomme purée; gewoon lekkere aardappelpuree dus!

0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop