20
03
19
Wijn en spijs

Soave met Kip

Probeer dit recept eens bij de Soave Classico van Balestri Valda.

voor vier personen

Ingrediënten
8 stukken kip (schouder, dij, filet)
100 ml witte wijn (niet de Soave, dat is zonde!)
sap van 2 citroenen
1 kaneelstokje
200 ml kippenbouillon
2 eierdooiers
2 eetlepels witte bloem
3 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak

voor de soffrito
3 stronken bleekselderij, zeer fijn gehakt
2 wortels, zeer fijn gehakt
1 grote ui, zeer fijn gehakt
2 knoflookteentjes, zeer fijn gehakt
1 takje rozemarijn
1 laurierblaadje
2 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak

Methode
Maak de soffrito. Verhit in een diepe bakpan de olijfolie en bak de bleekselderij, wortel, ui, knoflook, rozemarijn en laurier zachtjes goudbruin. Verwijder de rozemarijn en het laurierblaadje en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Meng in een kom de kip, de bloem met wat zout en peper en bestrijk de stukjes kip in dit mengsel. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Blus af met de wijn en laat het geheel ongeveer 5 minuten rustig sudderen. Voeg dan het groenten-mengsel toe, samen met de kaneel en de helft van het citroensap. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat vervolgens de saus indikken totdat de kip gaar is.

Meng in een kommetje de eierdooiers met het resterende citroensap en roer dit voorzichtig door de kip. De saus wordt nu mooi romig. Verwijder het kaneelstokje en dien het gerecht op met wat gebakken aardappelen en een groene salade. Een glas Soave erbij en voila!

0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop