06
12
17
Wijn en spijs

Ribs in Whiskeysaus

Een stoer gerecht voor bij een stoere wijn: de Nydia van Bodegas Xenysel.

Ingrediënten
1.5 kg runderribben
1 theelepel hele zwarte peperkorrels
2 laurierblaadjes
1 ui, grofgehakt
1 wortel, grofgehakt

Voor de whiskeysaus
175 g tomatenketchup (van dat bekende merk)
150 g pittige ketchup
100 ml soyasaus
150 g honing
1 eetlepel sesamolie
4 eetlepels Bourbon whiskey

Methode
Plaats de runderribben, peperkorrels, laurier, ui en wortel in een grote pan. Bedek met water en breng aan de kook. Laat zachtjes 1½ uur sudderen. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng ondertussen voor de saus alle ingrediënten in een aparte pan al roerend aan de kook. Laat de saus twee minuten sudderen en haal het dan van het vuur. Wanneer de ribben gedurende 1½ uur hebben gestoofd, dompel ze dan onder in de saus en plaats ze vervolgens op een braadslede. Bewaar de resterende saus. Bak de ribben ongeveer tien minuten in de oven en dompel ze vervolgens nog een keer onder in de saus. Bak ze nog eens tien minuten en serveer de ribben met een frisse salade. Een ‘cole-slaw’ is erg lekker erbij. Gebruik servetjes en eet ze met de handen!

[show_theme_switch_link]
0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop