FRITTURA DI PARANZA
… ofwel gefrituurde vis! Heerlijk bij de falanghina van La Guardiense. Weinig gerechten zijn zo smaakvol en eenvoudig als deze. Verse vis, simpel gefrituurd. Je vindt frittura di paranza langs de hele Italiaanse kust, van Puglia tot in de havens van Venetië.
voor vier personen
Ingrediënten
1 kg verse vis, bijv. rode mul, makreel, kabeljauw, garnalen en inktvis
300 gr bloem
750 ml frituurolie (zonnebloem of arachide)
Citroenen
Zout en peper
Methode
Verhit de olie tot 180 ºC. Snijd de vis in hapklare stukken en de inkvis in ringen en breng op smaak met zout en peper. Haal de vis door de bloem zodat ze goed en volledig bedekt zijn. Schud de overtollige bloem eraf. Frituur de vis in kleine porties in ongeveer 1 tot 2 minuten mooi goudbruin. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en serveer met lekker veel partjes citroen en een ijskoud glas falanghina.
Voor een extra woweffect en ‘crunch’, frituur wat rauwe, doormidden gebroken spaghettislierten voor 1 minuut op 180 ºC!