14
09
18
Wijn en spijs

Druivenrisotto

Dit recept klinkt misschien gek, maar smaakt fantastisch bij een droge muscat-gedomineerde wijn, zoals de ‘Sage’ van Domaine du Mas Neuf.

voor vier personen

Ingrediënten
250 gr risottorijst (arborio of carnaroli)
1 liter kippenbouillon
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
125 ml Sage, of een andere witte wijn
100 gr Parmezaanse kaas of Pecorino
125 gr groene, pitloze druiven, gehalveerd
50 gr boter
zout en peper

Methode
Verwarm de bouillon in een grote pan. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe en fruit ongeveer drie minuten tot de groenten glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak heel kort, alvorens de witte wijn toe te voegen. Als de wijn is opgenomen, voeg scheut voor scheut een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot het vocht is geabsorbeerd door de rijst. Na ongeveer twintig minuten is de risotto beetgaar. Neem dan de pan van het vuur en voeg de kaas, druiven en de rest van de boter toe. Laat de risotto met de deksel op de pan drie minuten rusten. Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat extra kaas en serveer direct. Heerlijk in combinatie met geroosterde of gegrilde kip.

[show_theme_switch_link]
0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop