14
09
18
Wijn en spijs

Denoix Armagnac à l’Orange

Bij het maken van likeuren zijn tegenwoordig kunstmatige smaak- en kleurstoffen eerder regel dan uitzondering. In Brive, gelegen in het hart van de Dordogne, vinden we nog een likeur-stokerij waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. In de goede zin van het woord, welteverstaan. Sylvie en Laurent Vieillefosse leven dichtbij de natuur, te midden van vruchten, bloemen, planten, wortels en zaden die ze gebruiken bij de vervaardiging van hun likeuren. Het woord ‘ambachtelijk’ wordt te vaak gebruikt, maar deze beschrijving zit Denoix als gegoten. De sinaasappelschillen voor dit prachtproduct worden nog gekookt in de suikerstroop boven een klein houtvuurtje. Drink deze likeur op zichzelf na een gezellig diner of ga ermee aan de slag in de keuken. Ter inspiratie vindt u hieronder wat recepten.

PANNA COTTA

voor 4-6 personen

Ingrediënten
3 gelatineblaadjes
250 ml melk
250 ml slagroom
25 gr suiker
vanille-extract of verse vanille

Voor de saus
200 gr kristalsuiker
5 eetlepels Denoix Armagnac à l’Orange
sap van 1 sinaasappel
3 sinaasappels in partjes, ontdaan van vlies

Ter decoratie
rasp van de 3 sinaasappels

Methode
Wel de gelatineblaadjes in koud water. Meng de melk, room, suiker en vanille in een zware steelpan. Breng tegen de kook aan, haal van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatine is opgelost en giet het mengsel in glaasjes of ramekins. Laat de panna cotta afkoelen en plaats minimaal drie uur in de koelkast om op te stijven. Giet voor de saus de suiker in een pan met anti-aanbaklaag en maak een karamel. Voeg het sinaasappelsap en de likeur toe. Dit zal de karamel in eerste instantie wat opstijven; laat de saus op laag vuur wat doorsudderen tot een mooie, stroperige consistentie en haal vervolgens van het vuur. Serveer de panna cotta’s met de saus en decoreer met wat sinaasappelrasp.

0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop