30
11
18
Wijn en spijs

Custardtaartjes met Lágrima

Custardtaartjes zijn een specialiteit uit Portugal. Deze versie is eenvoudig te maken en heerlijk bij de Lágrima White Port van Quinta do Portal.

voor twaalf stuks

Ingrediënten
3 eierdooiers
125 g witte basterdsuiker
30 g maïzena
1 vanillestokje, de zaadjes eruit geschraapt
175 ml volle melk
225 ml slagroom
300 g kant en klaar bladerdeeg
bloem
poedersuiker, ter decoratie
boter, om de vormpjes in te vetten

Methode
Verwarm de oven voor op 180 °C. Besmeer kleine cake- of muffin-vormpjes met wat boter. Verwarm in een steelpan op laag vuur de eierdooiers, basterdsuiker en maïzena totdat het mengsel egaal is en in begint te dikken. Voeg de vanillezaadjes toe en vervolgens beetje bij beetje de melk en slagroom. Er ontstaat nu een custard. Blijf de custard roeren tot hij bijna aan de kook komt en verwijder dan de pan direct van het vuur en bedek met vershoudfolie. Rol het bladerdeeg uit op een schoon werkoppervlak dat lichtjes is bestoven met bloem en poedersuiker. Snijd het deeg in twee en plaats het ene vel op het andere. Rol de deegvellen op en snijd de rol vervolgens in twaalf plakjes. Leg elk van de gerolde deegplakjes plat op het werkoppervlak en rol ze uit tot schijven van 10 cm. Druk het deeg voorzichtig in de muffin-vormpjes. Verdeel de afgekoelde custard gelijkmatig over de vormpjes. Bak de taartjes gedurende 18-20 minuten (totdat de custard stevig is) en het deeg knapperig en goudbruin. Laat afkoelen in het blik.

[show_theme_switch_link]
0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop