30
11
18
Wijn en spijs

Chocoladecake met PX

Geen zin om uren in de keuken te staan voor het kerstdessert? Probeer deze ‘rauwe’ chocoladecake in combinatie met een glas PX sherry.

250 gr digestive koekjes
150 gr gemengd gedroogd fruit (rozijnen, kersen, abrikozen, dadels, cranberries, pruimen)
25 gr amandelen
200 gr pure chocolade, in stukken gebroken
150 gr roomboter
4 eetlepels slagroom
neutrale olijfolie, om in te vetten

Breek de koekjes in kleine stukjes en snijd het fruit en de amandelen fijn. Meng dit in een grote kom. Verwarm vervolgens in een steelpan de chocolade met de boter en de room. Giet de chocoladesaus door de koekjesmix en roer alles door elkaar. Bedek de binnenkant van een cakevorm met wat vershoudfolie, bestrijk het folie met wat olijfolie en schep vervolgens de cakemix in de vorm. Bedek de cake met nog wat meer folie en laat hem opstijven in de koelkast voor minimaal twee uur. Serveer een plak cake met een bolletje vanille-ijs en een glas PX sherry.

0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop