02
12
16
Wij en wijn

Liefde op het eerste gezicht

Bij de totstandkoming van deze website werd het team van Van Eyck geïnterviewd door Alphons Janssen van Scherpontwerp in Eindhoven. Samen met Scherpontwerp (design en strategie) en Internetbureau Conkreet (realisatie) werd deze website gemaakt. Hieronder leest u mijn interview met Alphons.

“Het was in 2006 en ik was met mijn vriendin Sofie (ze is nu mijn vrouw trouwens) in Londen. We schoven aan bij Michael Moore: de chef, niet de luidruchtige documentairemaker. Een mooi restaurant met een enthousiaste sommelier die ons op een geweldige manier een wijn aanprees: Clocher de Loupia. Een chardonnay van Toques et Clochers, ofwel koksmutsen en klokkentorens, de jaarlijkse veiling voor het goede doel waarmee Limoux internationale bekendheid heeft verworven. Een mooi verhaal en een wijn die ons vervolgens ook nog eens bijzonder goed smaakte. Ik was meteen verkocht. Op het andere moment liefhebber. Nog lang geen kenner natuurlijk, maar liefhebber. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen. Na verschillende cursussen ben ik uiteindelijk de opleiding tot vinoloog in Maarn gaan volgen. In 2015 heb ik de opleiding afgerond. Een mijlpaal, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd.” Inmiddels willen we wel weten wat Tim voor werk had in deze tijd van studie en onderzoek. “Ik werkte in de financiële dienstverlening als adviseur. Mooi werk, maar na Maarn wist ik pas echt wat ik wilde, coûte que coûte aan de slag met wijn. Op een dag was ik hier, als klant, en raakte met Bert aan de praat. Van het een kwam het ander. Ik heb de periode voor kerst 2015 drie dagen meegedraaid en ben sinds februari 2016 in dienst.” En?, vragen we voorzichtig. “Geweldig. Alsof ik hier al jaren werk. Iedere dag ben ik blij en trots dat ik nu bij één van de beste wijnhandels van Nederland werk. Het klinkt misschien cliché, maar ik meen het wel.”

Tim Monten

We zijn benieuwd naar uw wijnverhalen! Deel ze op deze pagina via deze link.

0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop