04
07
23
Nieuws

Niet 2, maar 3 wijnen van de maand in juli

Laat je niet van de wijs brengen door de foto hierboven. We presenteren je deze keer niet 2, maar 3 wijnen van de maand. Want dit weer vraagt om meer dan enkel rood en wit. Deze temperaturen vragen om rosé.

Direct bestellen? Dat kan hier.

Domaine des Cassagnoles – Chardonnay Sauvignon 2022
Côtes de Gascogne i.g.p.
Druivenrassen: chardonnay, sauvignon blanc

Voor de witte wijn van de maand begeven we ons richting het zuidwesten van Frankrijk, naar de Côtes de Gascogne. Vlakke velden en bergen vol wijnstokken wisselen elkaar hier idyllisch af. De zon schijnt er volop en in het westen bieden bossen een natuurlijke bescherming tegen invloeden van de zee. Toch worden druiven er niet snel overrijp, omdat regen er regelmatig voor verkoeling zorgt. In het hart van de Cascogne vinden we de wijngaarden van Domaine des Cassagnoles. ‘Onze’ Laure, de vrouwelijke wijnmaker van dit wijnhuis, mixt oude tradities met nieuwe technieken, maar altijd ten gunste van het eindresultaat. Hun Chardonnay Sauvignon heeft het volle en zachte van chardonnay, maar de sauvignon blanc geeft hem de juiste frisheid.

Castelmaure ‘Les Fondamentaux’ – Rosé 2022 
Corbières a.c.
Druivenrassen: carignan, cinsault, syrah

We horen je het bijna denken: ‘Zijn ze weer met hun Castelmaure’. Maar het leuke is, niet alleen wij zijn al ruim 35 jaar dol op de wijnen van de innovatieve coöperatie uit de Corbières. Onze klanten zijn het ook. De wijnen zijn keer op keer vernieuwend, de prijs-kwaliteitverhouding is altijd goed en welke fles je ook kiest: het huis stelt nooit teleur. De ‘Les Fondamentaux’-lijn representeert de stevige basis van hun arsenaal aan kwaliteitswijnen. In deze mooie, zalmrose rosé van carignan, cinsault en syrah proef je aroma’s van eucalyptus en rood zomerfruit.

Castelmaure ‘Les Fondamentaux’ – Rouge 2020 
Corbières a.c.
Druivenrassen: carignan, cinsault, syrah, grenache

In het zuidelijke deel van de Corbières is het klimaat mediterraan en de bodem rotsachtig. Er groeit vrijwel niets, maar wijnstokken gedijen er goed op en produceren dankzij de arme natuur geconcentreerde druiven vol mineraliteit. Sinds de jaren ’70 vergist Castelmaure haar carignan-druiven op eenzelfde manier als ze dat in de Beaujolais doen, volgens de macération carbonique. Deze methode, die ook gebruikt wordt voor de rode ‘Les Fondamentaux’, zorgt ervoor dat de wijnen soepel en fruitig in de fles belanden. Dat maakt de Rouge een uitstekende compagnon bij een barbecue of stevige pasta.

0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop