30
11
16
Nieuws

Giusti aceto balsamico

In 1598 werd hertog Cesare d’Este gedwongen zijn geliefde woonplaats Ferrara te verlaten. Hij vestigde zich in Modena en maakte van deze stad de hoofdstad van zijn hertogdom. Omwille van een efficiënte belastinginning liet hij alle gildes van handelaren en ambachten registreren. Het is in deze eerste registratie dat de commerciële activiteiten van de familie Giusti gedocumenteerd werd.

Giuseppe Giusti stond in die tijd al bekend als belangrijk producent van typische streekproducten zoals Lambrusco en vleeswaren. Maar het meest vermaard was de aceto balsamico die als specialiteit van de familie werd gezien. Vanaf dit moment vinden we de naam Guiseppe Guisti terug in tal van geschriften als zijnde de meest bekroonde en geroemde producent van deze specialiteit. In 1863 werd door de familie Giusti voor het eerst het recept van Aceto Balsamico di Modena op papier gezet. Daarmee werd de basis gelegd voor een uniek product dat tegenwoordig uit geen enkele keuken meer is weg te denken.

Net als wijn kent balsamicoazijn veel verschil in kwaliteit. Graag laten we u in de zaak kennis maken met de balsamico’s van Giusti, een van de oudste en gerespecteerde producenten uit Modena. De zeventiende generatie (!) vervaardigt vijf verschillende kwaliteiten azijn, variërend van zes jaar houtrijping tot maar liefst twintig jaar. Jonge Giusti azijnen zijn ideaal voor dressings en marinades. Probeer de oudere varianten bij een stukje Reypenaer of bij een carpaccio. Ook geven ze stoofpotten en soepen nét dat beetje ‘je ne sais quoi’!

U kunt de volgende aceto’s van Giusti in de winkel proeven:

  1. Zilveren Medaille ‘Il Profumato’ |  6 jaar gerijpt | Strak en elegant, ideaal voor salades en sauzen
  2. Gouden Medailles ‘Il Classico’ | 8 jaar gerijpt | Mooie zoetzuurbalans, voor in soepen of dressings
  3. Gouden Medailles ‘Il Denso’ | 12 jaar gerijpt | Perfect als dip bij Reypenaer VSOP of als smaakgever voor carpaccio
  4. Gouden Medailles ‘Quarto Centenario’ | 15 jaar gerijpt | Als marinade geeft het vlees of paddestoelen (bijvoorbeeld portobello) een intense smaak
  5. Gouden Medailles ‘Banda Rossa’ | 20 jaar gerijpt | Aardbeien gemarineerd in Banda Rossa: heel bijzonder!

giusti_2

0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop