Dry January
De opkomst van alcoholvrije alternatieven op wijn is al enkele jaren gaande. Wij juichen dit van harte toe, mits het alternatief goed gemaakt is natuurlijk.
Onze zoektocht leidde ons naar de sappen en nectars van Alain Milliat.
Ons motto: beter een super-sap dan een matige alcoholvrije wijn…
We hebben verschillende smaken op voorraad, van rode biet tot sinaasappel, van rabarber tot mango!
IN HET KADER VAN ‘DRY JANUARY’:
10% KORTING OP ALLE SAPPEN EN NECTARS!
Het was 1997. Een jonge boerenzoon uit Lyon reisde heel Frankijk af langs zestig toprestaurants. Onder zijn arm had hij een doosje huisgemaakte fruitsappen en -nectars. Hij liet de sommeliers zijn sappen proeven. Het avontuur begon toen de gastronomie lyrisch reageerde. Dit gaf Alain Milliat het vertrouwen zijn bedrijf uit te bouwen tot wat het nu is: een internationaal opererend bedrijf gespecialiseerd in topkwaliteit fruitsappen, nectars en overige dranken.
In tegenstelling tot industriële sappen en nectars die elk jaar gewoon dezelfde uniforme smaken dupliceren, variëren de producten van Alain Milliat elk seizoen licht. De sappen zijn de handtekening van de oogst van het jaar met als constante factor een perfecte, pure fruitexpressie. Van appel tot framboos, van wortel tot rode biet, alle sappen zijn een eerbetoon aan het product zelf, zonder onnodige toevoegingen, concentraten en smaakversterkers. Alle sappen worden gekenmerkt door een authentieke kleur, fruiteigen structuur en een perfecte balans tussen zoet en zuur.
De kwaliteit begint bij de grondstof. Al het fruit wordt door Alain persoonlijk betrokken bij verschillende producenten die duurzaam of biologisch werken. Het fruit wordt vervolgens verwerkt in Valence, in de regio Drôme in Frankrijk, waarbij duurzaamheid en milieu in de gehele keten de belangrijkste stimulans is. Meer dan vijftig procent van het fruit komt uit Frankrijk. De tropische vruchten worden ingevroren aangeleverd per schip, nooit per vliegtuig. Alle verwerkingsmachines zijn speciaal ontworpen om energiezuinig te produceren en onderhouden. Alle flessen zijn gemaakt van 70% gerecycled glas en ook het fruitafval wordt lokaal gerecycled en teruggewonnen.
De sappen van Alain Milliat zijn heerlijk bij ontbijt, lunch, brunch, picknick of op een moment tussendoor.