Bierzo

Bij Spanje heerst nog immer het stereotype idee van een uniform warm, droog klimaat waar overwegend stevige rode wijnen worden gemaakt die een lange houtlagering krijgen. Natuurlijk, dat Spanje bestaat, maar in het noordwesten is sinds enkele jaren een ware revolutie gaande. Dankzij invloeden van de Atlantische oceaan is het er verrassend groen, koel en nat. De Rías Baixas, in de autonome regio Galicië, was de eerste D.O. (denominatión de Origen) die met zijn albariño’s wereldfaam veroverde. Iets verder landinwaarts volgen nu Ribeira Sacra, Valdeorras en Bierzo. De laatste regio, gelegen in het iets warmere Castilië en León, staat nu dankzij de beroemde wijnmakersfamilie Palacios uit Priorat en local hero wijnmaker Raúl Pérez stevig op de kaart. De lokale specialiteiten zijn de witte godello en rode mencía, die goed gedijen op de kalkrijke kleigronden en leisteenbodems.

 
0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop