De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Wagentristl

Oostenrijk | Neusiedlersee-Hügelland

Het wijnhuis | Wagentristl

“Joe, heb jij nog een Geheimtipp voor Oostenrijks rood?” vragen we aan Josef Fischer. “Jazeker. Ga eens proeven bij mijn vriend Rudi Wagentristl. Dat is volgens mij precies jullie stijl. Mineraal en elegant.” En zo geschiedde. Op naar de stand van Weingut Wagentristl op ProWein. Al meer dan dertig jaar hadden Rudi’s ouders Emma en Rudolf de leiding over de wijnmakerij in Großhöflein, twintig kilometer ten westen van het Neusiedler Meer, met veel plezier en toewijding. In 2014 maakten ze de weg vrij voor de nieuwe generatie. Rudi heeft goud in handen: wijngaardbodems met schist en een grote hoeveelheid kalksteen, het versteende erfgoed van miljoenen jaren oude zeefossielen.

RUDI WAGENTRISTL
RIESENTALENT UIT BURGENLAND

WIJNGAARDEN | 14 HECTARE
BODEM | KALK, SCHIST
DRUIVENRASSEN | BLAUFRÄNKISCH, ZWEIGELT, PINOT NOIR

Streek | Neusiedlersee-Hügelland

Tussen de Neusiedlersee en het 400 meter hoge Leithagebergte, ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Wenen, bevindt zich de wijnbouwregio Neusiedlersee-Hügelland en daarbinnen de DAC (Districtus Austriae Controllatus) Leithaberg. Deze regio's vallen binnen het Burgenland. Kenmerkend voor Neusiedlersee-Hügelland zijn de zacht glooiende wijngaarden, afgewisseld met talrijke amandel-, kersen- en perzikenbomen. De bodemstructuur is een unieke combinatie van kalk en leisteen.

Zweigelt Wagentristl - Zweigelt 2019

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Oostenrijk.
Appellatie: Qualitätswein aus Österreich
Streek: Neusiedlersee-Hügelland
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Neusiedlersee-Hügelland
Druivenras: Zweigelt

Rudi’s einstiegswein van de zweigelt, een kruising van st. laurent en blaufränkisch, boeide ons direct. Tjokvol frisse kersen, omlijst met een fijne kruidigheid. Lichtgekoeld is dit de perfecte partner voor de barbecue.

Serveer temperatuur: 15-17 ̊C
Op dronk: Van nu t/m 2022