De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Velenosi

Italië | Marken

Het wijnhuis | Velenosi

Velenosi is het jonge wijnbedrijf, opgericht in 1984, van Angela en Ercole Velenosi. Een amicaal koppel met een excentrieke stijl en dit vertaald zich door in de wijnen die ze produceren: rijk, speels, bombastisch. Het bedrijf is gevestigd in Ascoli Piceno, hoofdstad van gelijknamige regio, en is in vele opzichten bijzonder in de Italiaanse wijnwereld. Een eerste generatie wijnbedrijf, maar nu al de op een na grootste producent (drie miljoen flessen per jaar) in de Marken en ‘one of the most awarded wineries in de country’. De topwijn Roggio del Filare kan zich meten met de grootste namen uit de Italiaanse wijnwereld. Wie de wijnen van Angela en Ercole proeft, raakt gecharmeerd van de gulle en aromatische wijnen met een geheel eigen karakter.

Streek | Marken

De marken is, toeristisch gezien, onontgonnen gebied met heel goede condities voor de wijnbouw. De hoogte in combinatie met kalk en kleibodems en de aanwezigheid van de Adriatische zee, vormen een perfect recept voor karaktervolle wijnen. Naast wijnen uit de Marken heeft de familie ook wijngaarden in de Abruzzen. Deze regio is qua naam een stuk bekender en brengt beroemde krachtige Montepulciano-wijnen voort. “Maar het is goed om te realiseren dat onze stijl anders is dan de meeste mensen kennen van een Montepulciano d’Abruzzo. De meeste wijngaarden in de Abruzzen liggen aan de kust, aangezien het grootste deel van de gebergtes hier ongeschikt is voor wijnbouw. Op één klein stukje na: Colline Teramane. En precies daar hebben wij onze wijngaarden. Het geeft de wijnen meer complexiteit en aciditeit, omdat ze kunnen profiteren van de thermale verschillen die zorgen voor optimale opbouw van aroma’s.”

Velenosi Wijnen Ons assortiment

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Italië.
Appellatie: Marche I.G.T. & Montepulciano d'Abruzzo D.O.C.
Streek: Marken
Wijnsoort: Witte wijn
Herkomst: Marken
Druivenras: Passerina, Pecorino, Lacrima, Sangiovese, Montepulciano

De volgende wijnen van Velenosi hebben we in ons assortiment:

Wit

Velenosi – Passerina (€8,95)

Velenosi – Reve Pecorino (€17,95)

Rood

Velenosi – Prope (€8,95)

Velenosi – Brecciarolo (€8,95)

Velenosi – Solesta (€14,95)

Velenosi – Lacrima (€8,95)

Velenosi – Ninfa (€15,95)

Velenosi – Roggio del Filare (€32,50)

Velenosi – Ludi (€34,50)

Mousserend

Velenosi – Passerina Brut (€12,95)

Is een wijn niet beschikbaar in de webshop? Voor alle wijnen van Velenosi bel ons voor meer informatie of kom langs in de winkel.

Serveer temperatuur: ̊C
Op dronk: