De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Dom. Sangouard-Guyot

Frankrijk | Bourgogne

Het wijnhuis | Dom. Sangouard-Guyot

Domaine Sangouard-Guyot is een familiebedrijf met een historie die terug gaat tot de 18e eeuw. Pierre-Emmanuel Sangouard nam het wijnlandgoed van zijn grootvader over in 1997 en dat van zijn schoonouders Guyot in 2000. Tegenwoordig bewerken Pierre-Emmanuel en zijn vrouw Catherine twaalf hectare wijngaarden gelegen tussen de prachtige en iconische rotsen van Solutré en Vergisson. De weersomstandigheden en de blootstelling aan de warmte van de zon op met name zuid- en zuidoosthellingen zijn essentieel om een wijn van hoge kwaliteit te maken. De familie Sangouard-Guyot bezit wel 34 afzonderlijke percelen op verschillende kleikalksteengronden en verbouwen alleen chardonnay! Alle wijnen bezitten een duidelijke sense of place versterkt door het wijnbereidingsproces (ze gebruiken nieuwe eiken vaten, 5 en 10 jaar oude vaten evenals thermogeregelde tanks, afgestemd op de individuele aard van de terroirs).

PIERRE-EMMANUEL EN CATHERINE SANGOUARD-GUYOT
HISTORISCH FAMILIEBEDRIJF

WIJNGAARDEN | 12 HECTARE
BODEM | KALKSTEEN, KLEI
DRUIVENRAS | CHARDONNAY

Streek | Bourgogne

De Bourgogne is één van de beroemdste wijngebieden ter wereld, gelegen in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een geheel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. De Côte d’Or, het belangrijkste gebied in de Bourgogne, begint net onder Dijon. Dit gebied wordt in twee compartimenten opgedeeld; de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, beginnend ten zuiden van het stadje. De meeste bekende en grote rode en witte wijnen uit de Bourgogne komen uit de Côte d’Or.

LA ROCHE DOMAINE SANGOUARD-GUYOT 'LA ROCHE' 2020

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Frankrijk.
Appellatie: MÂCON-VERGISSON A.C.
Streek: Bourgogne
Wijnsoort: Witte wijn
Herkomst: Bourgogne
Druivenras: Chardonnay

Pierre-Emmanuel en zijn vrouw Catherine bewerken samen zo’n twaalf hectare wijngaarden gelegen tussen de prachtige rotsen van Solutré en Vergisson. Deze La Roche komt van de iconische rots van Vergisson. Dankzij de klei- en kalkbodem en de zuidelijke ligging, direct aan de grens van Pouilly-Fuissé, is deze wijn met recht het ’kleine broertje‘ van Pouilly-Fuissé. De wijn geniet een klassieke Bourgondische vergisting en rijping in oude, eikenhouten vaten. Heerlijk bij vis, schaal- en schelpdieren of gewoon zo, als elegant aperitief. Chardonnay zoals chardonnay bedoeld is!

Serveer temperatuur: 10-12 ̊C
Op dronk: Van nu t/m 2024