De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Bodegas Pérez Pascuas

Spanje | Ribera del Duero

Het wijnhuis | Bodegas Pérez Pascuas

Bodegas Hermanos Pérez Pascuas is bijzonder gelegen op de top van de regio. Met hun extreme hoogte van soms zelfs 875 meter bereiken de wijngaarden de uiterste grens waar de druiven van de tinto fino (tempranillo) nog kunnen rijpen. Toch is het juist deze ligging die ervoor zorgt dat de geoogste druiven de aromatische rijkdom, volle structuur en elegantie aan de wijn geven. Nog steeds bewerken de broers dezelfde wijngaarden die ruim zestig jaar geleden door hun vader werden aangeplant en zij staan met hun enorme ervaring en liefde garant voor enkele van de beste wijnen van de streek.

FAMILIE PÉREZ PASCUAS
PIONIERS AAN DE DUERO

WIJNGAARDEN | 135 HECTARE
BODEM | KALK, KLEI
DRUIVENRASSEN | TINTO FINO, CABERNET SAUVIGNON

Streek | Ribera del Duero

Hoewel de traditie van dit wijngebied terug gaat tot het begin van onze jaartelling, duurde het tot 1980 dat drie broers Benjamín, Manuel en Adolfo Pérez Pascuas, samen met een viertal andere producenten het initiatief namen voor de nieuwe D.O. Ribera del Duero. Al rijdend door de streek valt het ook nu nog op, dat alles hier wijn ademt. Steden als San Esteban de Gómez, Arranda del Duero en Peñafiel ontstonden in de tiende en elfde eeuw om de hele wijnhandel te huisvesten. De landschappen zijn weids en glooiend en de uitgestrekte wijngaarden worden af en toe slechts onderbroken door bosjes en heidevelden.

Joven BODEGAS PÉREZ PASCUAS 'Joven' 2017

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Spanje
Appellatie: Ribera del Duero d.o.
Streek: Ribera del Duero
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Ribera del Duero
Druivenras: Tempranillo

De wijnen van Bodegas Perez Pascuas zijn perfecte voorbeelden van de klassieke stijl van Ribera del Duero waarbij een geraffineerde balans tussen kracht en elegantie wordt na gestreefd. Deze El Pedrosal bracht bij zijn introductie in 2002 een ware revolutie in de gedachten over houtgerijpte wijnen. Jonger dan een Crianza, maar toch met 12 maanden rijping in Frans en Amerikaans eiken, is deze ‘joven’ verrassend compleet. Rijk aan jeugdig fruit en voorzien van een aangenaam randje vanille, kokos en toast.

Serveer temperatuur: 16-18 ̊C
Op dronk: Vanaf nu t/m 2023

Crianza BODEGAS PÉREZ PASCUAS 'Crianza' 2017

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Italië
Appellatie: Ribera del Duero d.o.
Streek: Ribera del Duero
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Ribera del Duero
Druivenras: Tempranillo

Gedurende de 18 maanden dat de wijn in barriques verbleef, groeide de wijn, werd volwassen en wisten smaken zich te versmelten tot een fraai geheel. Een grote wijn en een waardig culinaire partner die al vaak zijn weg naar de Koninklijke dis wist te vinden.

Serveer temperatuur: 16-18 ̊C
Op dronk: Vanaf nu t/m 2024

Reserva BODEGAS PÉREZ PASCUAS 'Reserva' 2012

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Spanje
Appellatie: Ribera del Duero d.o.
Streek: Ribera del Duero
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Ribera del Duero
Druivenras: Tempranillo, cabernet sauvignon

Ribera del Duero is een gebied dat synoniem is aan houtgerijpte wijnen. Door de excellente groeiomstandigheden van de tinto fino (tempranillo) zijn de basiswijnen rijk aan aroma en zijn de zuren in de juiste proportie aanwezig. Dit maakt de wijnen uitermate geschikt voor lang contact met eikenhout, waardoor structuur kan groeien en smaak en geur kunnen ontwikkelen tot complexe sensaties. De reserva wordt alleen in de beste oogstjaren gemaakt. De reserva die José Manuel met de oogst van 2012 maakte, vertelt een boeiend verhaal van oude stokken, fris besfruit, noten en aardse tonen van bladeren en truffels. De wijn rijpt gedurende 24 maanden dat de wijn in nieuwe barriques, en daarna nog 18 maanden in de fles. Dat proef je terug in de wijn: kruidigheid, een zachte, rokerige smaak met tonen van drop en truffels. Mooi in combinatie met stevige vleesgerechten. Nu al een genot, maar ook het wachten meer dan waard.

Serveer temperatuur: 17-19 ̊C
Op dronk: Vanaf nu t/m 2021