De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Parras Wines

Portugal | Alentejo

Het wijnhuis | Parras Wines

Parras Wines (Parras Winemakers Selection) is een uniek jong initiatief om jaarlijks getalenteerde wijnmakers uit te nodigen om bijzondere wijnen te maken. Door deze constante uitwisseling van ideeën en inspiratie is het team van Parras een van de meest bejubelde producenten van Portugal. Antonio Ventura, wijnmaker bij Parras, wordt voor de wijnen van Montaria bijgestaan door Vera Moreira.

Antonio Ventura EN VERA MOREIRA
ALENTEJO VEROVERT DE WERELD

WIJNGAARDEN | 230 HECTARE
BODEM | SCHIST, GRANIET
DRUIVENRASSEN | ARAGONEZ, ALICANTE BOUSCHET, TRINCADEIRA

Streek | Alentejo

Ten noorden van het populaire Portugese vakantiegebied Algarve ligt de Alentejo. Deze warme regio is vernoemd naar zijn ligging, achter (além) de rivier de Taag (Tejo). Naast prachtige Middeleeuwse stadjes als Évora kenmerkt de Alentejo zich vooral door de uitgestrekte, rollende heuvels met tarwevelden, wijngaarden en kurkeiken. De regio is zelfs de grootste kurkproducent ter wereld en hiermee een belangrijk gebied voor de gehele wijnindustrie. Met name de rode wijnen, van rassen als aragonez (tempranillo), alicante bouschet, castelão en trincadeira  genieten steeds meer aanzien, zowel in de wijnbars van Lissabon als internationaal.

Montaria Parras Wines ‘Montaria’ 2016

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Portugal
Appellatie: Alentejano v.r.
Streek: Alentejo
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Alentejo
Druivenras: Alicante Bouschet, Aragonez, Trincadeira

De Montaria wordt gemaakt in het dorpje Redondo, op de hellingen van de Serra d’Ossa. De druiven van de beste percelen worden in roestvrijstalen vaten vergist en gerijpt. De wijn, herkenbaar aan het pootje op het etiket, heeft een rijk aroma van zwart fruit en eucalyptus, met in de smaak afgeronde tannines. Heerlijk bij stoere vleesgerechten, zoals een Portugese Pica-Pau stoofpot.

“Montaria is typisch Portugees met een gulle warmte en kenmerkende kruidigheid, maar tegelijkertijd ook sappig en toegankelijk. Geschikt om de dagelijkse maaltijd te begeleiden of zomaar op zich van te genieten.”

–  Tim Monten

Serveer temperatuur: 16-18 ̊C
Op dronk: Van nu t/m 2020