De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Domaine du Noble

Frankrijk | Bordeaux

Het wijnhuis | Domaine du Noble

Domaine du Noble is een familiebedrijf dat dateert uit 1890 en wordt thans gerund wordt door Patrick Déjean. De familie Déjean geven met hun wijnen een nauwkeurige uitdrukking van de typische kenmerken van edelzoete Loupiacwijnen, waarbij een aromatische elegantie wordt gecombineerd met een merkbare frisheid.

FAMILIE DÉJEAN
EDELZOET UIT LOUPIAC

WIJNGAARDEN | 15 HECTARE
BODEM | KALKRIJKE KLEI
DRUIVENRASSEN | SÉMILLON, SAUVIGNON BLANC, MUSCADELLE

Streek | Bordeaux

Loupiac is een kleine appellatie voor edelzoete witte wijnen in de Bordeaux. Loupiac ligt tussen Cadillac en Sainte Croix de Mont aan de rechteroever van de rivier de Garonne, recht tegenover Barsac. De zonnige zuid- en zuidwesthellingen van Loupiac zijn ideaal voor het verbouwen van de klassieke witte variëteiten van sémillon, sauvignon blanc en muscadelle.

Loupiac Domaine du Noble 2015

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Frankrijk
Appellatie: Loupiac a.c.
Streek: Bordeaux
Wijnsoort: Zoete en versterkte wijn
Herkomst: Bordeaux
Druivenras: Sémillion, sauvignon blanc

Het bijzondere aan de edelzoete wijnen uit Loupiac is de aantasting van edele rotting. Hierbij tast een schimmel, botrytis cinerea, de druif aan. Onder zeer specifieke klimatologische omstandigheden – ochtendmist en warmte – slaat deze schimmel laat in het groeiseizoen toe. Bij edele rotting wordt de schil van de druif poreus. Hierdoor verdampt er vocht uit de druif, met een toename van het gehalte aan suikers en drastische verandering van aroma’s tot gevolg.

Deze edelzoete wijn, die goed kan verouderen, is ook heerlijk in zijn jeugd, met aangename tonen van was, citroen en gedroogd fruit. Een klassieke combinatie bij blauwe kazen, foie gras en appel-, peer, of abrikozengebak.

Serveer temperatuur: 10-12 ̊C
Op dronk: Nu op dronk