De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Matthias Müller

Duitsland | Mittelrhein

Het wijnhuis | Matthias Müller

Spay, vlakbij Boppard, ligt in het hart van de romantische Rijnvallei, in 2002 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De wijnbouwtraditie is hier oud en Weingut Müller maakt er al z’n driehonderd jaar deel van uit. Riesling is de absolute specialiteit van de Müllers en ze vinifiëren verschillende wijngaarden op de Bopparder Hamm separaat. Ongeacht de specifieke wijngaard blinken de wijnen uit in mineraliteit en verleidelijke fruitexpressie. Weingut Müller is lid van het gerenommeerde Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP).

MATTHIAS EN JOHANNES MÜLLER
RIESLINGS UIT HET WILDROMANTISCHE RIJNDAL

WIJNGAARDEN | 17 HECTARE
BODEM | LEISTEEN
DRUIVENRAS | RIESLING

Streek | Mittelrhein

Het wijnbouwgebied Mittelrhein volgt zoals de naam al aangeeft de gelijknamige rivier, van Bonn tot Bingen. Op enkele plaatsen maakt de machtige Rijn een bocht. De grootste slinger die de Rijn maakt ligt tussen Boppard en Spay, met wijngaarden pal op het zuiden gericht, optimaal profiterend van de zon. Dit is de Bopparder Hamm, het Filetstück voor riesling in de Mittelrhein. De Bopparder Hamm bestaat uit meerdere individuele wijngaarden, zoals Ohlenberg, Feuerlay en Mandelstein, die elk een eigen karakter wijn voortbrengt. Gemene deler? Donker leisteen, met inmenging van onder andere zandsteen en kwarts.

Riesling Alte Reben Matthias Müller - Riesling 'Alte Reben' 2019

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Duitsland
Appellatie: Deutscher QUALITÄTSWEIN
Streek: Mittelrhein
Wijnsoort: Witte wijn
Herkomst: Mittelrhein
Druivenras: Riesling

De Alte Reben van Matthias Müller wordt vervaardigd van oude stokken riesling van verschillende percelen op de Bopparder Hamm. Hij is krachtig en toch vederlicht, met een fijne rieslinggeur van geel fruit, passievrucht, een onmiskenbare mineraliteit en perfecte balans.

Serveer temperatuur: 8-10 ̊C
Op dronk: Van nu t/m 2022