De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Bodega Marañones

Spanje | Vinos de Madrid

Het wijnhuis | Bodega Marañones

Een groep jonge gasten, los chicos del terruar, maakt garnachawijnen in een stijl die totaal uniek is in Spanje. Een van de initiatiefnemers, Fernando ‘Fer’ Garcia, wijnmaker van Bodega Marañones, legt uit. ‘’Nog niet zo lang geleden werd in onze regio alleen bulkwijn geproduceerd. Onze wijnen drukken juist de herkomst van de Gredos uit. Het zijn wijnen die naar hun streek luisteren.’’

FERNANDO GARCIA
DELICATE GARNACHA 

WIJNGAARDEN | 20 HECTARE
BODEM | GRANIET
DRUIVENRASSEN | GARNACHA, ALBILLO REAL

Streek | Vinos de Madrid

Leg je je oor te luisteren tegen de granieten bodems van de Sierra de Gredos, het gebergte tussen Toledo, Cáceres en Madrid, dan hoor je dat er iets spannends gaande is. Een groep jonge gasten, los chicos del terruar, maakt garnachawijnen in een stijl die totaal uniek is in Spanje.

MARAÑONES BODEGA MARAÑONES 'MARAÑONES' 2015

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Spanje
Appellatie: VINOS DE MADRID D.O.
Streek: Vinos de Madrid
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Vinos de Madrid
Druivenras: Garnacha

De ‘estate wine’ van Marañones wordt gemaakt van druiven afkomstig van 50 tot 70 jaar oude garnachastokken uit de wijngaarden Olivos,  La Ladera en Peña Baja. De bodem bestaat uit graniet met hier en daar wat schist en gneiss. De druiven worden niet ontsteeld en vergist in grote eikenhouten vaten. De wijn wordt niet gefilterd.

“Ze schreeuwen of overdonderen niet, maar fluisteren en verleiden. Ja, dit is ook garnacha! Geniet van de wijn uit een mooi, breed bourgogneglas, licht gekoeld. Zo is hij bedoeld. Wij denken dat de fles dan zo leeg is…”

Serveer temperatuur: 16-18 ̊C
Op dronk: Vanaf nu t/m 2020