De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Le Morette

Italië | Veneto

Het wijnhuis | Le Morette

De wijngaarden van Le Morette zijn gelegen in San Benedetto di Lugana op een smalle strook tussen het Gardameer en het Frassinomeer. De nabijheid van deze watermassa’s zorgt voor een uniek microklimaat, ideaal voor de productie van kwaliteitswijn. Le Morette is zestig jaar geleden opgericht door Gino Zenato, waarna zijn zoon Valerio het bedrijf in de jaren tachtig overnam. Fabio en Paolo, de derde generatie van wijnmakers, ondersteunen Valerio in de wijnkelder en zetten zo de rijke familietraditie voort met dezelfde passie als hun grootvader.

VALERIO, FABIO EN PAOLO ZENATO
KARAKTERWIJNEN RONDOM HET GARDAMEER

WIJNGAARDEN | 30 HECTARE
BODEM | KALK, KLEI, MERGEL
DRUIVENRASSEN | TURBIANA, TREBBIANO, CORVINA

Streek | Veneto

Veneto is kwalitatief en kwantitatief één van de belangrijkste wijnregio’s in Italië. Het zuidelijke punt van het meer is het centrum van een aantal gerenommeerde wijngebieden, zoals Soave, Bardolino en Valpolicella. De wijnbouwregio Lugana ligt op de grens tussen Veneto en Lombardije. De naam Lugana is afgeleid van Lacus Lucanus, Latijn voor ‘meer in de bossen’. Vroeger rijkten de bomen namelijk tot aan de oevers van het Garda- en Frassinomeer. De belangrijkste druif van de streek is de witte trebbiano di Lugana ofwel verdicchio, lokaal ook turbiana genoemd.

Serai Bianco Le Morette ‘Serai Bianco’ 2018

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Italië
Appellatie: Veronese Bianco i.g.t.
Streek: Veneto
Wijnsoort: Witte wijn
Herkomst: Veneto
Druivenras: Trebbiano, pinot bianco, chardonnay en sauvignon blanc

Dat Le Morette een innovatief en vernieuwend wijnbedrijf is blijkt uit hun wijnen. Door authentieke druivenrassen te combineren met internationale rassen steken ze traditionele wijnen in een nieuw jasje. De ‘Serai Bianco’ is hier een mooi voorbeeld van. De herkenbare florale aroma’s van de trebbiano samen met de frisheid en sappigheid van de andere druivenrassen maken deze wijn tot een heerlijke, smaakvolle wijn.

“De wijn heeft een heerlijk expressief aromatisch karakter, hetgeen uitnodigt tot een volle eerste slok. In de mond is de wijn levendig en opwekkend. De Serai Bianco is de perfecte partner voor op een zomers, zonovergoten terras.”

–  Bert van Eyck

Serveer temperatuur: 8-10 ̊C
Op dronk: Van nu t/m 2020