De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Château Lapuyade

Frankrijk | Zuid-West

Het wijnhuis | Château Lapuyade

In het zuidwesten van Frankrijk, schurkend tegen de Pyreneeën, ligt de Jurançon. Het geheim van de regio? De fantastische edelzoete én droge wijnen van gros manseng en petit manseng. Het biodynamische Château Lapuyade wordt gerund door Jean-Joseph Aurisset, een man die geobsedeerd is door kwaliteit. Rendementen van Lapuyade zijn om te lachen (of huilen, net hoe je het bekijkt): ongeveer tien hectoliter per hectare. Alleen het allerbeste fruit komt in aanmerking voor vergisting en rijping in oude houten vaten, die Jean-Joseph koopt bij de absolute topchâteaus in Frankrijk.

JEAN-JOSEPH AURISSET
BIODYNAMISCH BASTION

WIJNGAARDEN | 8 HECTARE
BODEM | ZAND, KLEI
DRUIVENRASSEN | PETIT MANSENG, GROS MANSENG

Streek | Zuid-West

Het ruige zuidwesten van Frankrijk herbergt verschillende wijngebieden, zoals Bergerac en Côtes de Duras die gelijkenissen vertonen met de nabijgelegen Bordeaux. Verder richting het zuidoosten vinden we onder andere Gaillac en Cahors. Richting het zuiden treffen we Madiran aan met geconcentreerde, diepgekleurde rode wijnen van de tannat druif. Dichtbij Lourdes en Pau bevindt zich de Jurançon, met zijn prachtige droge en zoete wijnen van gros manseng en petit manseng.

Château Lapuyade Wijnen Ons assortiment

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Frankrijk.
Appellatie: Jurancon a.c.
Streek: Zuid-West
Wijnsoort: Witte wijn
Herkomst: Zuid-West
Druivenras: Petig manseng, gros manseng

De volgende wijnen van Château Lapuyade hebben we in ons assortiment:

Wit

Château Lapuyade – ‘Jurancon sec’

Château Lapuyade – ‘Cuvée Dentelle’

Is een wijn niet beschikbaar in de webshop? Voor alle wijnen van Château Lapuyade bel ons voor meer informatie of kom langs in de winkel.

 

Serveer temperatuur: ̊C
Op dronk: