De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Adegas Gran Vinum

Spanje | Rias Baixas

Het wijnhuis | Adegas Gran Vinum

Net ten noorden van Portugal, in de provincie Galicië, bevindt zich één van de meest spannende wijngebieden van Spanje: Rías Baixas. Onder invloed van de koele luchtstromen vanuit de Atlantische Oceaan zijn de veelal witte wijnen hier fris, levendig en haast ziltig. Én enorm populair bij menig wijnliefhebber. Dat was echter niet altijd het geval. De ontwikkeling is pas in de laatste veertig jaar in een stroomversnelling gekomen. De democratisering van Spanje hielp, evenals de oprichting van het herkomstgebied (de d.o.) in 1988 en het rooien van druivenrassen als palomino ten faveure van albariño. Gooi een handjevol wijnboerpioniers in de mix en je hebt een recept voor succes: loepzuivere, frisse wijnen die zijn weerga niet kennen. Neem de wijnen van Enrique Piñeiro Cores en zijn dochter Andrea. De druiven uit de Val do Salnés, nog geen honderd meter van de oceaan, worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. De wijnen van Gran Vinum blinken uit in zuiverheid en expressie van druif én terroir.

FAMILIE PIÑEIRO CORES
ALBARIÑO-SPECIALISTEN

WIJNGAARDEN | 8 HECTARE
BODEM | GRANIET, LEEM, ZAND
DRUIVENRAS | ALBARIÑO

Streek | Rias Baixas

Galicië is het koelste, natste en meest groene stukje van Spanje, gelegen in het noordwesten van het land. Net boven de grens met Portugal ligt het wijnbouwgebied Rias Baixas. De ruige, groene kustlijn is een duidelijk teken dat de Atlantische Oceaan hier vrij spel heeft. Dit klimaat is uitermate geschikt voor met name witte wijnen. Albariño, die over het algemeen droge, wat ziltige wijnen voortbrengt, is het belangrijkste druivenras in deze streek.

Adegas Gran Vinum Wijnen Ons assortiment

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Spanje.
Appellatie: Rías Baixas d.o.
Streek: Rias Baixas
Wijnsoort: Witte wijn
Herkomst: Rias Baixas
Druivenras: Albariño

De volgende wijnen van Adegas Gran Vinum hebben we in ons assortiment:

Wit

Adegas Gran Vinum – ‘Esencia Diviña’

Adegas Gran Vinum – ‘Gran Vinum’

Is een wijn niet beschikbaar in de webshop? Voor alle wijnen van Adegas Gran Vinum bel ons voor meer informatie of kom langs in de winkel.

Serveer temperatuur: ̊C
Op dronk: