De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Ellena Guiseppe

Italië | Piemonte

Het wijnhuis | Ellena Guiseppe

In La Morra, een commune ten noordwesten van het dorpje Barolo, slingeren we in onze Renault Clio tussen de hazelaars door richting Agricola Ellena Giuseppe. We zijn te vroeg voor onze afspraak en dat gebeurt eigenlijk nooit. We worden welkom geheten door Matteo Ellena, een uiterst serieuze, gedreven jongen die naam voor zichzelf wil maken. Matteo werkte bij beroemde producenten als Elio Altare en Giacomo Bologna en werkt uiterst traditioneel en natuurlijk in zowel wijngaard als kelder. Muziek in onze oren!

MATTEO ELLENA
‘YOUNG GUN’ UIT LA MORRA

WIJNGAARDEN | 5 HECTARE
BODEM 
| KALKRIJKE KLEI
DRUIVENRASSEN
| NEBBIOLO, BARBERA, DOLCETTO, NASCETTA

Streek | Piemonte

In het noordwesten van Italië ligt Piemonte, misschien wel de meest beroemde wijnregio van het land. Vermaarde wijnen van de tanninerijke nebbiolodruif, zoals barolo en barbaresco, zijn de specialiteit in de Langhe. Dit zijn bij uitstek eetwijnen die de nodige flesrijping nodig hebben om de tannines te temperen. Naast nebbiolo is barbera een kwantitatief en kwalitatief belangrijke druif, die zich kenmerkt door frisse zuren en zachte tannines. Dolcetto, de 'kleine zoete', geeft een frisse, elegante wijnen met veel kleur. Voor wit is de fris-zoete, licht mousserende Moscato d’Asti wereldberoemd. De deelregio Roero is bekend vanwege zijn witte wijnen van de arneisdruif.

Ellena Giuseppe Wijnen Ons assortiment

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Italië.
Appellatie: Barolo d.o.c.g. - Barbera d'Alba d.o.c. - Langhe d.o.c.
Streek: Piemonte
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Piemonte
Druivenras: Nebbiolo, Barbera

De volgende wijnen van Ellena Giuseppe hebben we in ons assortiment

Rood

Ellena Giuseppe – Nebbiolo

Ellena Giuseppe – Barbera d’Alba

Ellena Giuseppe – Barbera d’Alba Superiore

Ellena Giuseppe – ‘Commune di la Morra’ Barolo 

Ellena Giuseppe – ‘Ascheri’ Barolo

Is een wijn niet beschikbaar in de webshop? Voor alle wijnen van Ellena Giuseppe bel ons voor meer informatie of kom langs in de winkel.

Serveer temperatuur: ̊C
Op dronk: