De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Adega de Monte Branco

Portugal | Alentejo

Het wijnhuis | Adega de Monte Branco

Alentejo een van de meest dynamische en veelbelovende wijnregio’s van het moment. Exponent hiervan is Luís Louro. Een man met een visie: terroirwijnen maken in de regio die nog synoniem is met ‘goedkoop en eenvoudig’. Luís, moet u weten, is de zoon van wijnproducent én tandarts Miguel Louro, van het iconische Quinta do Mouro iets verderop. “Wat onderscheidt jouw wijnen van die van je vader?”, vragen we natuurlijk. Luís kent het verschil maar al te goed. Hij verzorgt namelijk de wijngaarden voor beide bedrijven. “Mijn vaders wijnen hebben tijd nodig, die van mij zijn directer en eerder op dronk.”

LUÍS LOURO
TWEE TERROIRS, EEN VISIE

WIJNGAARDEN | 26 HECTARE
BODEM | KALKRIJKE KLEI, SCHIST
DRUIVENRASSEN | ARAGONEZ, ALICANTE BOUSCHET, ARINTO, ANTÃO VAZ

Streek | Alentejo

Ten noorden van het populaire Portugese vakantiegebied Algarve ligt de Alentejo. Deze warme regio is vernoemd naar zijn ligging, achter (além) de rivier de Taag (Tejo). Naast prachtige Middeleeuwse stadjes als Évora kenmerkt de Alentejo zich vooral door de uitgestrekte, rollende heuvels met tarwevelden, wijngaarden en kurkeiken. De regio is zelfs de grootste kurkproducent ter wereld en hiermee een belangrijk gebied voor de gehele wijnindustrie. Met name de rode wijnen, van rassen als aragonez (tempranillo), alicante bouschet, castelão en trincadeira  genieten steeds meer aanzien, zowel in de wijnbars van Lissabon als internationaal.

ALENTO BRANCO ADEGA DO MONTE BRANCO 'ALENTO BRANCO' 2020

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Portugal.
Appellatie: VINHO REGIONAL ALENTEJANO
Streek: Alentejo
Wijnsoort: Witte wijn
Herkomst: Alentejo
Druivenras: ROUPEIRO, ARINTO, ANTÃO VAZ

De Alento Branco wordt gekenmerkt door een prettige, speelse balans tussen rijkdom en frisheid. Tussen ananas en citrusfruit. Een spannende wijn van een man met lef. En laat Alento nu juist ‘moed’ betekenen!

Serveer temperatuur: 8-10 ̊C
Op dronk: Vanaf nu t/m 2022