De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Bodegas Arrayán

Spanje | Méntrida

Het wijnhuis | Bodegas Arrayán

Samen met commercieel directeur Álvaro García de Oteyza rijden we in de ochtendmist een afgesloten landgoed op. Het heeft iets magisch. Een prachtige bodega doemt op tussen de steeneiken. Bodega Arrayán is een project van entrepreneur José Entrecanales, die met hulp van wijnadviseur Richard Smart in krap twintig jaar een prachtig bedrijf heeft neergezet. Met de komst van Maite Sánchez als oenoloog werd in 2009 de laatste kwaliteitsstap gezet. Sinds dat moment geldt Arrayán als een ambassadeur voor kwaliteit en karakter in dit relatief onbekende deel van Spanje.

JOSÉ ENTRECANALES EN MARÍA MARSANS
VISIONAIRS IN MÉNTRIDA

WIJNGAARDEN | 30 HECTARE
BODEM | LEEM, GRANIET
DRUIVENRASSEN | GARNACHA, ALBILLO REAL, SYRAH, MERLOT

Streek | Méntrida

Méntrida is een oud maar onbekend wijnbouwgebied ten westen van Madrid. De bodem bestaat er uit zanderige klei met kalksteen. De productie omvat met name rode wijn en er heerst een continentaal klimaat, gekenmerkt door lange hete zomers en koude winters. Daar waar vroeger de streek bekend stond om wijn van relatief lage kwaliteit, bestemd voor de bars en restaurants in Madrid, geniet het gebied nu een ware renaissance. Vaandeldragers zijn enkele topproducenten en ondernemers die de regio weer op de kaart hebben gezet.

Selección Bodegas Arrayan 'Selección' 2015

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Spanje
Appellatie: Méntrida d.o.
Streek: Méntrida
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Méntrida
Druivenras: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

De druiven voor de Arrayán Selección zijn afkomstig van de wijngaarden rondom het prachtige landgoed. Na de acht maanden houtlagering op Franse eikenhouten vaten, krijgt de wijn nog twaalf maanden flesrijping, wat een geraffineerd glas wijn oplevert met indrukken van zwart fruit, wilde kruiden, cederhout en zwarte peper. Voor de kunstliefhebbers, het etiket werd ontworpen door de bekende Spaanse schilder Eduardo Arroyo.

Serveer temperatuur: 16-18 ̊C
Op dronk: Vanaf nu t/m 2020