De wijnhuizen

< Terug naar overzicht

Donato Angiuli

Italië | Apulië

Het wijnhuis | Donato Angiuli

Samen met zijn zoons Vito en Giuseppe runt Donato het kleine, historische bedrijf rond het epicentrum van de primitivo, Gioia del Colle, nabij Bari. Liefhebber van de wijnen van Cantina San Donaci? Dan hebben we voor u een welkome Apuliaanse aanvulling gevonden in ons assortiment. Maar uiteraard weer nét even anders. De wijnen van Angiuli blinken uit in expressie en finesse, zonder zijn typisch zuidelijke charme te verliezen.

FAMILIE ANGIULI
WIJNMAKERS SINDS 1880

WIJNGAARDEN | 6 HECTARE
BODEM | LEEM, KALK
DRUIVENRASSEN | PRIMITIVO, NEGROAMARO, NERO DI TROIA

Streek | Apulië

Italië is een wijnland met diepgewortelde tradities. Veel van de tegenwoordig bekende wijnen vinden hun oorsprong in de antieke oudheid en zijn door de eeuwen heen nauwelijks van karakter veranderd. In de driehoek tussen Lecce, Brindisi en Taranto vindt een ware revolutie plaats, die gepaard gaat met een grote kwaliteitsstijging. Inzet hierbij is niet het zoeken naar nieuwe recepturen, maar juist het versterken van de eigen identiteit door gebruik te maken van lokale, inheemse druivenrassen die perfect zijn afgestemd op het warme, droge klimaat.

Maccone Primitivo Donato Angiuli 'Maccone' - Primitivo 2017

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Italië
Appellatie: Rosso Puglia i.g.p.
Streek: Apulië
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Apulië
Druivenras: Primitivo

De Maccone, vervaardigd van de maar liefst 60 jaar oude primitivodruiven (zinfandel in de Verenigde Staten), is zacht, krachtig en tjokvol indrukken van rijpe pruimen en kersen met fijne tannines en een intense afdronk. Heerlijk bij een stoofschotel, wild of op zichzelf bij de open haard.

Serveer temperatuur: 16-18 ̊C
Op dronk: Vanaf nu t/m 2021

Primitivo Donato Angiuli – Primitivo 2018

< € 7,50
€ 7,50 - € 10,00
€ 10,00 - € 12,50
€ 12,50 - € 15,00
> € 15,00
Land: Italië
Appellatie: Rosso Puglia i.g.p.
Streek: Apulië
Wijnsoort: Rode wijn
Herkomst: Apulië
Druivenras: Primitivo

De familie Angiuli produceert deze wijn al drie generaties, gebruikmakend van oude primitivo-klonen. Ze gebruiken alleen de beste druiven die uitsluitend met de hand worden geoogst. De maceratietijd is 15 tot 18 dagen in roestvrijstalen tanks. Voor het gistingsproces worden lokale gisten gebruikt om de typiciteit en het unieke aroma van het druivenras te benadrukken.

Serveer temperatuur: 16-18 ̊C
Op dronk: Vanaf nu t/m 2021