De mensen

< Terug naar overzicht

Tim Monten Verkoop en advies, Inkoop wijn, Teksten

“Ik weet het moment nog precies. Het was in 2006 en ik was met mijn vriendin Sofie (ze is nu mijn vrouw trouwens) in Londen. In een mooi restaurant met een enthousiaste sommelier die ons op een geweldige manier een wijn aanprees. Een veilingwijn uit Limoux. Een wijn die ons vervolgens ook nog eens bijzonder goed smaakte. Ik was meteen verkocht. Ik was van het ene op het andere moment liefhebber.

“Ik weet het moment nog precies. Het was in 2006 en ik was met mijn vriendin Sofie (ze is nu mijn vrouw trouwens) in Londen. In een mooi restaurant met een enthousiaste sommelier die ons op een geweldige manier een wijn aanprees. Een veilingwijn uit Limoux. Een wijn die ons vervolgens ook nog eens bijzonder goed smaakte. Ik was meteen verkocht. Ik was van het ene op het andere moment liefhebber. Nog lang geen kenner natuurlijk, maar liefhebber. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen. Verschillende cursussen volgden en uiteindelijk ben ik de opleiding tot vinoloog in Maarn gaan volgen. In 2015 heb ik de opleiding afgerond.

Een mijlpaal, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd.” Inmiddels willen we wel weten wat Tim voor werk had in deze tijd van studie en onderzoek. “Ik werkte in de financiële dienstverlening als adviseur. Mooi werk, maar na Maarn wist ik pas echt wat ik wilde, coûte que coûte aan de slag met wijn. Op een dag was ik hier, als klant, en raakte met Bert aan de praat. Van het een kwam het ander. Ik heb de periode voor kerst 2015 drie dagen meegedraaid en ben sinds februari 2016 in dienst.” En?, vragen we voorzichtig. “Geweldig. Alsof ik hier al jaren werk. Iedere dag ben ik blij en trots dat ik nu bij één van de beste wijnhandels van Nederland werk. Het klinkt misschien cliché, maar ik meen het wel.” Dat zien we. Dat horen we.

< Terug naar overzicht