De mensen

< Terug naar overzicht

Tim Monten Verkoop en advies, Inkoop wijn, Teksten

“Ik weet het moment nog precies. Het was in 2006 en ik was met mijn vriendin Sofie (ze is nu mijn vrouw trouwens) in Londen. In een mooi restaurant met een enthousiaste sommelier die ons op een geweldige manier een wijn aanprees. Een veilingwijn uit Limoux. Een wijn die ons vervolgens ook nog eens bijzonder goed smaakte. Ik was meteen verkocht.

“Ik weet het moment nog precies. Het was in 2006 en ik was met mijn vriendin Sofie (ze is nu mijn vrouw trouwens) in Londen. In een mooi restaurant met een enthousiaste sommelier die ons op een geweldige manier een wijn aanprees. Een veilingwijn uit Limoux. Een wijn die ons vervolgens ook nog eens bijzonder goed smaakte. Ik was meteen verkocht. Ik was van het ene op het andere moment geen liefhebber meer; het ging verder dan dat. Vervolgens ben ik me inhoudelijk gaan verdiepen. Verschillende cursussen volgden en uiteindelijk ben ik de opleiding tot vinoloog in Maarn gaan volgen. In 2015 heb ik de opleiding afgerond.

Een mijlpaal, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd.” Inmiddels willen we wel weten wat Tim voor werk had in deze tijd van studie en onderzoek. “Ik werkte in de financiële dienstverlening als adviseur. Mooi werk, maar na Maarn wist ik pas echt wat ik wilde, coûte que coûte aan de slag met wijn. Dorstig naar meer kennis ben ik in 2018 begonnen met de hoogste wijnopleiding in Nederland, Magister Vini. Prachtig om opgedane kennis te delen met onze klanten, in de winkel óf tijdens onze talrijke cursussen en evenementen.”

< Terug naar overzicht