05
06
21
Nieuws

Carl Loewen in de schijnwerpers

Weer mooie pers voor Weingut Carl Loewen. Enkele jaren geleden wonnen ze nog de prestigieuze titel ‘Winzer des Jahres’ van de invloedrijke Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ). Nu een mooi artikel in het wijnvakblad Vinum met de titel ‘Deutschlands neue Riesling-Stars’. Hieronder een vertaalde impressie van het artikel.

«Das, was wir hier machen, ist schon das, was ich auch privat trinke.»

Minder doen levert je uiteindelijk aanzienlijk meer op. Daarvan is Christopher Loewen van Weingut Carl Loewen overtuigd. Hij zweert bij wijn maken met weinig interventie. De oude wijngaarden die ze bewerken regelen zich bijna zelf. Er geen groene oogst, ze gebruiken in de kelder geen pompen, geen maceratietijd voorafgaand aan de vergisting, geen toegevoegde gisten, geen enzymen, ze steken de wijn niet over in andere vaten, en slechts één filtering voordat de wijn gebotteld wordt.

Dus wijn maken zonder iets te doen? Zo gemakkelijk is het niet! Om zoveel mogelijk karakter uit de wijngaard te halen, is Christopher elke dag tussen de druivenplanten aan het werk. Hij heeft tijdens zijn studie veel geleerd over biodynamie en hij zou het liefst zijn grootvaders nog eens vragen hoe zij met de maankalender werkten. In de afgelopen honderd jaar wordt jammer genoeg veel in termen van rationalisatie gedacht, en is er minder aandacht voor de ervaring van de oude garde wijnmakers en de natuur zelf.

Weingut Carl Loewen begon ooit als een gemengd landelijk bedrijf. Wijn werd geproduceerd als nevenproduct. Christopher werkt nu zo’n zes jaar met zijn vader Karl Josef, die eind dit jaar officieel met pensioen gaat. Maar de filosofie en vooral de onvoorwaardelijke overtuiging om kwaliteit uit de steile hellingen te halen, blijft onverminderd.
[show_theme_switch_link]
0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen in nog leegTerug naar de shop